Græskarsuppe er skøn her i efteråret, og denne version med chili, hvidløg og koriander giver med garanti varmen.
1 stort butternutgræskar (kaldes også butternut-squash)
2 store søde kartofter
1 mellemstor rød chili uden kerner
2 fed hvidløg, pillede og hakkede
Lidt olivenolie
Lidt salt og peber
5 dl god hønsebouillon
1 bundt koriander, hakket
1 dåse kokosmælk
Pynt til græskarsuppe: Græskarkerner og frisk koriander
Mad & Bolig giver dig en lækker opskrift på "Græskar-kartoffelfoccacia med timian og havsalt"
Udhul græskaret, fjern skallen og skær græskarkødet i mindre stykker. Gem kernerne til senere. Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.
Hak chilien og kasser chilikernerne.
Pak græskar og kartofler ind i et stort stykke stanniol sammen med hvidløg og chili. Fordel lidt olie over. Bag pakken i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 minutter.
Kom grøntsagerne til din græskarsuppe i en blender sammen med salt, peber og hønsebouillon. Blend det hele sammen til en puré Hæld pureen tilbage i gryden, tilsæt kokosmælk og koriander, og lad din græskarsuppe småkoge, til den er gennemvarmet.
Hvis din græskarsuppe er for tyk, kan du tilsætte lidt vand. Rist kernerne fra græskarret på en varm pande.
Server den dampende varme græskarsuppe med de ristede græskarkerner på toppen og evt. mere koriander til. Du kan servere græskarsuppen som forret eller som hovedret sammen med groft brød.
Vild med græskarsuppe læs også: 5 lækre opskrifter med græskar!