4 store svinekoteletter med skaft (køb dem evt. hos din slagter)
• Salt og peber
• Tilbehør: Kryddersmør Krydr koteletterne med salt og peber.
Grill dem 7-8 minutter på hver side. Vend kødet ofte. Steg kødet, til det er en anelse rosa. Server kryddersmør til koteletterne.
OBS: Stegetiden på grillmad kan variere. Skær evt. en lille flig af kødet og kontroller, at det er svagt rosa.
GRILLEDE MAJS
4 majskolber med blade
Læg majskolberne i blød i koldt vand i ca. 30 minutter. Læg de hele majskolber på grillen. Vend dem ofte. Grill majskolberne 20-30 minutter.
Tag bladene af, og grill evt. majskolberne et par minutter uden blade. Server kryddersmør eller almindeligt smør og salt til kolberne.
KRYDDERSMØR
15 g parmesan
• 1 rød chili
• Skal fra 1 økocitron
• ½ bundt frisk oregano (eller anden krydderurt)
• Salt og peber
• 125 g blødt smør
Riv parmesanen fint. Hak chilien fint - kasser kernerne. Riv citronskallen fi nt. Hak krydderurten fi nt. Kom det bløde smør i en skål, og rør de øvrige ingredienser i. Kom blandingen på et stykke bagepapir, og rul smørret til en pølse. Rul bagepapiret stramt omkring smørrullen, og luk enderne sammen. Læg smørret på køl.
GRILLET HVIDLØGSFLUTE
4-6 træspyd
• 1 fl ute (gerne ciabatta eller lignende)
• 2 fed hvidløg
• 6 spsk olivenolie
Læg træspyddene i blød i koldt vand ca. 1 time. Skær brødet i grove tern. Hak hvidløget fint, og rør det i olien. Kom brødternene i en skål, og vend dem i hvidløgsolien. Sæt brødet på spyd, grill det hurtigt, til det får en smule farve. Vend brødspyddene ofte.
Mangler du inspiration til aftensmaden? Koteletter i fad er en klassiker og SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter lige her: Klassisk koteletter i fad.