Mad

Smagen af dansk sommer

Dette er en rigtig pigeret! En elegant ret, der smelter på tungen, og som bare er så meget dansk sommermad, som det kan være
af Anita Klemensen 17.06.2010

RØGET MAKREL MED SOMMERSALAT (4 pers.)

1 røget (eller fersk) makrel

Sommersalat:
100 g rygeost
150 g cremefraiche
½ dl fløde
citronsaft
salt og hvid peber

Desuden:
¼ agurk
8 radiser
¼ lille skalotteløg
2 stængler blegselleri

Tilbehør:
sprødristet rugbrød

Køb makrellen røget eller ryg den selv: Kom lidt rygesmuld i en bradepande og læg en rist over, så den ikke rører smuldet. Sæt pladen på komfuret og lad det begynde at ryge. Kom makrellen på risten og dæk med stanniol. Lad makrellen ryge i 7-10 minutter alt efter størrelsen. Lad makrellen afkøle let og pluk den i passende stykker.
Krydr med salt og hvid peber.

Rør rygeost og cremefraiche sammen og tilpas konsistensen med fløden. Smag til med salt, hvid peber og citron.
Skræl agurken og skær den og blegsellerien i små terninger. Snit løget helt fint. Vask radiserne og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend alt i rygeostecremen og smag til igen.
Anret sommersalaten med den lune eller stuetempererede røgede makrel på toppen og pynt med karse og sprødt rugbrød.


Prøv også:

Rabarberkompot
med vanille-
creme og sprød
makron
Lilli Thomsens
gulerodskage
Kartoffel og let-
røget bacon

Sponsoreret indhold