Der er intet bedre end at starte dagen med et mættende, sundt måltid. Havregrød har bare en fantastisk egenskab til at sende én ud af døren med en fuld mave og dermed også et smil på læben. Det er bare som om, at den klassiske version med lidt brunt sukker og rosiner bliver alt for kedelig alt for hurtig. Derfor vil vi forsøge at genoplive interessen for grøden gennem disse tre forslag til, hvordan du kan peppe din havregrød op.
Så uanset om dagen skal starte cremet eller sprødt, og om du har god tid eller skal skynde dig ud af døren, kan du her finde lidt inspiration til, hvordan du genfinder glæden ved havregrød.
Foto: www.double-thyme.com
Blåbær-havregrød med chia
Den første opskrift er perfekt til travle morgener, da den faktisk laves aftenen før. Den er lavet af de to skønne, amerikanske tvillinger Grace og Maddie, der sammen styrer bloggen Double Thyme. Her finder man en kombination af vegetariske retter, pigernes yndlings bagværk og et par drinks og snacks hist og her. Fælles for retterne er dog, at de alle er lavet fra bunden med friske råvarer, der er i sæson. Og så er opskrifterne super lette at følge!
Opskrift:
Nok til en servering
Ingredienser:
Sådan gør du:
Foto: gatherandfeast.com
Foretrækker du derimod lidt knas om morgenen? Så rammer denne opskrift plet! Den er lavet af australske Ashley, som ejer bloggen Gather and Feast. Opskriften kalder på god tid, og derfor kan det være perfekt til en weekendmorgen, hvor man kan nusse lidt om morgenmaden.
Opskrift:
Nok til seks serveringer
Ingredienser:
Sådan gør du:
Foto: Julie Karla
Hvem ville ikke gerne starte dagen med et stykke gulerodskage? Mums! Bloggeren og madgeniet Julie Karla har faktisk gjort det muligt at nyde gulerodskagens smag på en helt sund og mættende måde. Hun har nemlig taget mange af kagens ingredienser og puttet dem i sin havregrød. Resultatet er overdådigt lækkert! Her kan du læse mere om Julie Karlas sunde opskrifter.
Opskrift:
Nok til 2 personer
Ingredienser:
Sådan gør du:
LÆS OGSÅ: Mathca - mere end te