Ballymaloe el. stobhach gaelach på gælisk betyder gryderet. Klassikeren er med lam eller får, kartofler/rodfrugter og persille.
Poundies
Kartoffelmos med forårsløg og en lille sø af smør i midten. Spis mosen fra kanten og dyp i smørret.
Prøv også vores opskrift fra det irske køkken på tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos her
Bangers
Pølser, typisk lavet med svinekød. Oxford English Dictionary oversætter banger til 'ekstraordinær løgn', hvilket måske refererer til det tvivlsomme indhold i pølserne. En anden teori er, at det kommer af lyden, når pølserne sprækker på panden.
Soda Bread
Et brød bagt med bagepulver, så du kan have det klart på en time. Både regulært og i sød version med rosiner evt. blødgjort i whisky.
Få opskriften på sodabrød her
Colcannon
To irske favoritter i kombination:
kartoffelmos og med strimlet kål. Solidt og mættende.
Coddle
Gryderet med svinekød, pølse, kartofler og løg. Coddle betyder kramme og referer til den langsomme simren sammen af ingredienserne.
Prøv også:
Lammekoteletter med krydderurter og sennep
Bagte rodfrugter med crumble
Chokoladekage med Baileys