Mad

Den lækreste tapenade

Vi disker op med en vidunderlig tapenade-opskrift, der giver en frisk og autentisk tapenade til middagsbordet.
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek20.06.2021

Tapenade er en fransk specialitet, som er lavet på gode, solmodne oliven og kan spises på brød, bruges som fyld i fjerkræ eller til fisk. Der findes flere variationer af tapenade, men den eneste rigtige og autentiske er fremstillet med oliven, kapers, ansjoser og olivenolie. I den base kan man blande forstellige krydderurter. Vi har tilføjet lidt friskhed i form af revet citronskal, der skaber et godt modspil til de salte kapers.

Lav din egen tapenade-opskrift

Den lækreste tapenade-opskrift

6 personerDet skal du bruge til tapenade:
  • 150 g grønne oliven
  • 2 tsk. kapers, afdryppede
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 3 ansjosfileter
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk. revet citronskal
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du tapenade:

  1. Blend alle ingredienserne, minus salt og peber, til en lind pasta.
  2. Smag til bagefter med salt og peber.

​Spis din tapenade på hjemmebagt brød

10 opskrifter på brød

Sponsoreret indhold