Der er intet som sprøde, friske rabarber, der både smager af sommer og er fulde af vitaminer. Sæsonen for rabarber er relativ kort, men de er heldigvis fryseegnet, så du har mulighed for at spise rabarber hele året rundt. Prøv den lækre opskrift på rabarbertærten nedenfor. Dine gæster bliver garanteret vilde med den.
Asparges er også en af de råvarer, som er i sæson. Både danske og udenlandske asparges er bedst omkring maj og juni. Heldigvis kan du fryse de hvide asparges ned, når du har skrællet og blancheret dem i et par minutter. Fisk og krydderurter er der også masser af lige nu. Fx muslinger, torsk, hornfisk men også krydderurter, som mynte, persille og meget mere.
Vi har udvalgt fem lækre opskrifter på nogle af de bedste råvarer, der er fremme i maj.
Opskrift på rabarbertærte med vaniljecreme. Se opskriften her
Opskrift på salat af radicchio, courgette, blomster og sennepsdressing. Se opskriften her
Opskrift på sommerflutes med persille. Se opskriften her
Opskrift på dampede blåmuslinger i cremet urtesauce. Se opskriften her
Opskrift på lammefrikadeller med frisk mynte. Få opskriften her