Mad

Umut Sakaryas' perfekte brune sovs

Gode, gedigne råvarer er hemmeligheden bag den perfekte brune sovs. Kok Umut Sakarya giver her sin bedste opskrift på brun sovs.
af Umut Sakarya / Foto: Columbus Leth27.10.2020

Den brune sovs bliver populær i midten af 1800-tallet, hvor komfuret også bliver en fast del bestandel i køkkenet.

I starten var en klassiske brune sovs en meget fin spise, som først i starten af århundredeskriftet bliver mere normalt i de danske hjem.

Umut Sakarya - ekspert i brun sovs

Kokken Umut Sakarya kan både bryste sig af at være vinder af Masterchef og stået bag Danmarks bedste bøfsandwich med sin tidligere restaurant Grisen.

I dag er Umut Sakarya ejer af Guldkroen og Guldgrillen, der begge hylder det traditionelle danske køkken med alt, hvad det indebærer af flæskesteg og brun sovs.

Her deler han sin bedste opskrift på brun sovs, som du både kan bruge til julemiddagen eller hælde over din bøfsandwich.

SE OGSÅ: Klassisk opskrift på brunede kartofler

Det skal du bruge for at lave brun sovs:

  • Stegeskyen fra andestegen
  • 1/2 liter rødvin
  • 1/2 liter fløde 38%
  • 250 gram smør
  • Peber
  • Ribsgele
  • Maizena
  • Salt
  • Kulør

Sådan laver du bruns sovs:

  1. Bring rødvin i kog i en gryde, og reducer det ned til en tredjedel.
  2. Kom stegeskyen fra andestegen (og al tilgængelig stegesky), fløde og smør i gryden, og bring det hele i kog.
  3. Rør Maizena ud i koldt vand, til der ikke er nogen klumper.
  4. Herefter skal det røres i sovsen. Pas på, at den ikke får for meget og derved bliver for tyk.
  5. Lad sovsen koge i et par minutter og tilsæt derefter kulør, til den ønskede farve opnås.
  6. Smag til sidst med salt, peber og ribsgele.

SE OGSÅ: Jule-and med øl

Sponsoreret indhold