Mad

5 råvarer, du ofte har for meget af: Sådan bruger du dem i gæste-menuen

Du kan sagtens trylle en lækker menu frem til gæsterne af råvarer, som vi ofte får købt i rigelige mængder, og som derfor har en tendens til at gemme sig bagerst i køleskabet.
af Aller Creative Studio, annonce for Electrolux 29.10.2020

En indkøbsvogn med top; det plejer at være starten på vores gæstemiddag, for når vi kreerer en lækker menu til gode venner, må det gerne være noget særligt. Vi kan lide at gøre noget ekstra ud af maden, og det kræver en masse nye råvarer.

Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være, for mange af de madvarer, vi ofte har til overs, og som ligger og fører en halvtrist tilværelse bagerst i køleskabet, kan blive til udsøgt mad. Vi skal bare vide hvordan.

Rest: Vin og grøntsager

Ret: Risotto

Uanset om det er en rest vin, rosé eller sågar champagne kan det bruges i en risotto. Og slatne grøntsager, som ikke længere egner sig til en sprød salat, kan gøre risottoen til noget særligt. En klassisk udgave inkluderer svampe, men en alternativ version med rødbede, som er i sæson lige nu, eller spinat, smager også fremragende. Har du ikke risottoris i skuffen, kan grødris nemt gå an.

Rest: Rynkede grøntsager af alle slags

Ret: Suppe

En grøntsagssuppe kan sagtens gøres elegant, og mange af de grøntsager, der er i sæson herhjemme lige nu, egner sig til netop det. Vælg f.eks. en ærte-broccolisuppe og få bugt med hele broccolien inklusive stok, eller en gulerodssuppe med ingefær. Ingen vil vide, om broccolien og gulerødderne har set bedre dage inden, de blev til suppe. Har du tørt rugbrød liggende, skal det blot en tur på panden i noget olie og eventuelt krydderier, og så har du croutoner til at toppe suppen med.

Rest: Ris, bulgur, havregrød

Ret: Kuvertbrød

Benyt dig af lejligheden til at komme af med rester, der gør sig fortrinligt i brød. Både ris, quinoa, bulgur og sågar havregrød fra morgenbordet kan supplere mel og giver brødet en god konsistens, blot du husker at justere mængden af væske i opskriften.

Rest: Tørt og sejt surbrød

Ret: Den klassiske Pappa al pomodoro

Gå efter et italiensk tema til middagen og tryl det tørre brød om til den toscanske klassiker, som faktisk bliver bedst, når brødet er nogle dage gammelt. De friske tomater, som opskriften dikterer, kan erstattes med nogle gode på dåse, som har den fordel, at de er høstet, når de er perfekt modne og har bevaret den gode, solrige smag.

Rest: Kartofler

Ret: Sprøde croquetas

Det kan klares med almindelige kogte kartofler, men har du en rest af flødekartofler er det ideelt. Blandingen af kartofler, ost og paprika rulles og frituresteges, og kan blot suppleres af en sprød salat, hvis du ønsker at lave en nem og mættende vegetarisk ret til dine gæster.

Om Electrolux: Bæredygtighed i køkkenet

Intelligente hvidevarer i køkkenet gør det nemmere at få det bedste ud af hele råvaren og sågar resterne fra i går - og gør mere kreativ madlavning mulig. Electrolux SteamPro Oven er en ovn med fuld damp og SousVide tilberedning, ligesom i professionelle køkkener. Steamify®-ovnfunktion gør, at ovnen tilfører den rette mængde damp ud fra den valgte tilberedningstemperatur, hvilket betyder, at man i praksis blot anvender den som en almindelig ovn, men med et langt bedre resultat. En dampovn gør også, at du kan genopfriske madrester i stedet for blot at genopvarme, så alt fra ris, pasta og lasagne til tærten fra den anden dag, bliver som nye igen. Se meget mere om Electrolux her.

Sponsoreret indhold