Denne langtidsstegte kylling i stegeso er krydret i en lækker græsk-inspireret variation. Stegesoen gør kødet ekstra mørt og lækkert. Få opskriften her!
af Carsten Kyster.7.06.2021Foto: Martin Bjørn.
At lave langtidsstegt kylling i stegeso er forbundet med hygge. Retten passer sig selv i ovnen, og resultatet er lækkert og saftigt kød.
Ingredienser
1 stor kylling
½ bundt citrontimian
3-4 spsk honning
1 usprøjtet citron
Salt og peber
Salatdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
2 tsk dijonsennep
Salt og peber
Tilbehør
200 g blandede salatblade
Brød
Sådan laver du langtidsstegt kylling i stegeso
Skyl citrontimianen rigtig godt, og hak bladene groft. Gem stilkene.
Smør kyllingen godt ind i honning, og drys den med citrontimian.
Skær nogle dybe lommer i citronen, og kom timianstilkene i. Pres citronen ind i kyllingen, og krydr den med salt og peber.
Sæt den i et ovnfast fad/stegeso, og steg den midt i ovnen på 100° i ca. 3 timer.
Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 min. Skær den derefter ud i passende stykker.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server din eksotiske udgave af langtidsstegt kylling med salat, dressing og brød.