Kæresteparret Karen Emilie og Christopher drømte om at finde og skabe deres første fælles hjem sammen i Aarhus, men det skulle ikke være et hvilket som helst hjem.
− Vi ønskede en herskabslejlighed med højt til loftet og store rum. Samtidig drømte vi om at springe ud i et større renoveringsprojekt, og det må man sige, at vi fik, fortæller Karen Emilie.
Allerede efter to måneders boligjagt var der bid. En smuk gammel herskabslejlighed kom på markedet, og den var i en sørgelig forfatning. Den forrige ejer havde ikke boet der fast, men brugt den som en feriebolig, når han var i Danmark, og det bar rammerne præg af. Lejligheden havde ikke set skyggen af renovering i meget lang tid, og de nye ejere skulle være klar på at trække i arbejdstøjet. Heldigvis var det lige netop dét, som parret havde drømt om at finde.
− Det var det perfekte match, og vi slog til med det samme, husker Karen Emilie.
Lejligheden trængte i det hele taget til en kærlig hånd, men især behovet for et nyt køkken samt at få slebet gulve og fjernet savsmuldstapet fyldte meget i starten. Samtidig ville parret gerne bevare lejlighedens originale detaljer så vidt muligt.
− Det var vores mål at bevare gulvene og de flotte stukdetaljer, som vi nænsomt har restaureret. Desværre havde der været en vandskade, som gjorde, at vi måtte skifte gulv i både gang og køkken. Vi har dog valgt en løsning, der matcher de originale planker, forklarer Karen Emilie.
I det hele taget har parret måttet træffe mange store beslutninger sammen undervejs i renoveringen. Nogle sværere end andre.
Et af de projekter, som Karen Emilie er mest stolt af, er de høje paneler i spisestuen, som parret selv har tegnet og fået udført i tæt samarbejde med Bruuns Gulvservice. Hun og Christopher er enige om, at det var enormt grænseoverskridende at begynde at montere MDF-plader på de helt nylavede, glatte og hvide vægge. Men lidt efter lidt, som projektet skred frem, forsvandt den sidste rest af tvivl.
− Det var den helt rette beslutning, og nu mangler vi ikke mere, siger Karen Emilie.
Der går dog ikke mange sekunder, før hun betænker sig og tilføjer:
− Altså jo, hvis du spørger mig, er der altid nogle nye projekter vi kan give os i kast med. Jeg tror dog, at lejligheden er ved at være i mål, hvis man spørger Christopher.
Men for nu tager parret en velfortjent pause og nyder livet i deres 100 m² store herskabslejlighed i Aarhus C. Og selv om det er rart at lægge arbejdstøjet på hylden for en stund, er de ganske sikre på, at fremtiden byder på flere store renoveringsprojekter sammen. For det der med at starte fra bunden kan man godt gå hen og blive bidt af, forklarer Karen Emilie:
− At skabe sit eget er en sand tilfredsstillelse, siger hun og smiler bekræftende ved tanken.
Hvem?
Karen Emilie Skou, 31 år, Clinical Trial Manager på Aarhus Universitetshospital og kæreste med Christopher, som er jurist. Karen Emilie kan følges på Instagram: @karenemilieskou
Hvad?
Herskabslejlighed på 100 m² i Aarhus C.
Dit yndlingsrum?
Tæller altanen? Vi har haft nogle gode aftener med tæpper, vin og regn. En overdækket altan er undervurderet.
Hvad er no-go hos dig?
Jeg hader rod. Jeg vil gerne have et hjem, der er rart at komme i. Støv lever jeg med. Lidt for godt med, vil nogle mene.
Hvad kan du ikke få nok af?
Jeg kunne ikke forestille mig et hjem uden planter. De skaber en stemning, som intet andet kan give på samme måde. Den grønne farve og de brune krukker er bare en god kombination.
Hvem inspirerer jer?
Mine gudforældre. Vi er meget inspireret af deres måde at have et hjem på. Et hjem behøver ikke være ens hjem i mange år. Det er befriende og en levemåde, som jeg tror, at vi kommer til at følge.
De høje træpaneler er spisestuens stolthed, og parret vil ikke skærme for dem med overflødige møbler. En oversize rispapirslampe fra &Tradition giver desuden lethed til spisestuens mørke møblement.
Små figentræer får lov at brede sig i højden, for deres organiske former og farver giver liv til en stringent indretning.
Et klassisk hvidt køkken får modspil fra kunstplakater, farvet glas og keramik. Orange fad fra &Klevering.
Lad vægge og lofter forblive hvide, mens møbler i træ og store naturlige plantekrukker skaber varme og stemning. Den store krukke er fra Billigblomst, og bambusbordet er et loppefund, som Karen Emilie har malet koboltblå.
Med en dæmpet farvepalet skabes der plads til afstikkere såsom en lyseblå piedestal i genbrugsplastik fra Kiosk48th.
Indimellem lykkes det Karen Emilie at finde designklassikere som Safaristolen på loppemarkeder. Det orangefarvede tæppe er fra @nomads.dk og er på én gang sprælsk og klassisk.
Også i soveværelset holdes lofter og vægge hvide. Det harmonerer med herskabsstilen og lader stuk og træudskæringer komme til deres ret. Sengetøj fra H&M Home.