I denne weekend er det oplagt at forkæle dig selv, og dem du holder af med hjemmebagte fastelavnsboller. Du kan vælge at bruge din yndlings marmelade, eller du erstatte marmeladefyldet med creme, hvis du foretrækker den mere traditionelle fastelavnsbolle.
Tid: 30 min.
Hævetid: I alt 1½ time
Bagetid: 12 min.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER:
Fyld og pynt:
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Havremuffins med kanelfrosting
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk.
Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kærnemælk og gær.
Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Form dejen til 12 boller, og fordel dem med god afstand imellem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
Fyld og pynt:
Lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager.
Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Varm ovnen op til 180°.
Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er smukt gyldenbrune. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem gerne lune.