De spændende marcipankugler byder på lækker lakrids og hvid chokolade. Engang var lakrids de ensomme stakler, der lå tilbage i slikskålen, når børnene havde spist fredagsslik. Men inden for de seneste år har lakrids fået et seriøst comeback, og gourmetkokke og konditorer har opfundet retter, man aldrig havde drømt om med lakrids – og i kager og desserter, er lakrids altid en kærkommen ingrediens!
LÆS OGSÅ: Marcipan kan bruges til andet end marcipankugler - prøv denne opskrift med blød nougat
Lakridsmarcipan kan købes i forskellige varianter, fx af mærket Odense eller fra Johan Bülow. Du kan også lave det selv ved at ælte marcipan godt sammen med lakridspulver, til det har den ønskede smag.
Brug de små lækkerbiskner som en hurtig dessert eller sød overraskelse på konfektfadet.
Tid: 20 minutter - Opskrift til 12 stk.
INGREDIENSER
Drys:
FREMGANGSMÅDE
Skær marcipanen i 12 lige store stykker, tril dem til kugler, og stil dem i køleskabet.
Hak den hvide chokolade groft, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Overtræk marcipankuglerne med chokolade, og læg dem på en tallerken med bagepapir, efterhånden som de bliver færdige.
Drys: Bland frysetørret blåbærstøv og lakridspulver godt sammen, og drys det over kuglerne, inden chokoladen størkner. Opbevar kuglerne på køl indtil servering.
LÆS OGSÅ: Lyntrøfler med brombærstø