Desserter og kager

Vitello tonnato - kalv i tunsauce

Vitello tonnato er en klassisk italiensk ret, der er perfekt til en sommerpicnic, da den serveres tempereret.
af redaktionen 12.06.2017

Pak picnickurven med lækre fristelser som denne sommerlige vitello tonnato – kalv i tunasauce.

LÆS OGSÅ: Tærte med spinat, kartoffelbund og grøn salat

Opskrift på vitello tonnato

Opskrift til 6 personer

INGREDIENSER

  • 400 g kalveyderlår el. -inderlår
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 kviste rosmarin
  • havsalt og friskkværnet peber

Tunsauce:

  • 3 æggeblommer
  • 2½ dl olivenolie
  • 150 g tun i olie
  • 15 kapers
  • 3 ansjosfileter
  • saft af ½ usprøjtet citron
  • havsalt og friskkværnet peber

Pynt:

  • 4 spsk. kapers
  • skal fra en usprøjtet citron
  • 4 spsk. grofthakket bredbladet persille

FREMGANGSMÅDE

Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved, så det dækker. Skær løg og hvidløg i terninger, blegselleri i skiver og rosmarin i små stykker. Tilsæt det i gryden, krydr med salt og peber, og kog kødet i 30 minutter. Lad kødet afkøle.

Tunsauce: Pisk æggeblommerne, hæld olien i, i en tynd stråle, og bland indtil du har en mayonnaise med en tæt konsistens. Blend tun, kapers, ansjoser og citronsaft, fyld cremen i en stor skål, og vend den med mayonnaisen. Krydr med salt og peber.

Anretning: Skær kalvekødet i tynde skiver, som du anretter på et fad. Fordel tunsaucen ovenpå, og drys med kapers, citronskal og persille.

LÆS OGSÅ: Fermentering – Kimchi

Sponsoreret indhold