Den koreanske kimchi smager dejlig bitteret og har en vis styrke, da kålen fermenteres med andre let bitre grønsager og massere af chili. Kimchi kan laves med alle salgs grøntsager, så du kan sagtens bruge din favoritgrøntsager. Grøntsagerne fermenterer i mindst fire dage, når du laver kimchi.
Med andre er ord er kimchi er en krydrede kålsalat, og den er lækkert tilbehør til kød og fjerkræ, skøn som fyld i en sandwich, eller – hvis du er modig – med et spejlæg til morgenmad.
TIP: Brug patentglas og -flasker, når du fermenterer. De er nemlig lufttætte, så der ikke kommer luft og bakterier ind, samtidig med at gummiringen tillader, at overskydende kulsyre kan ‘gasse af’ under processen. Så undgår du, at glasset nærmest eksploderer som en champagneprop, når du åbner det.
INGREDIENSER:
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Fermentering med kraut
FREMGANGSMÅDE:
LÆS OGSÅ: Fermentering begynder med k