Desserter
Desserter og kager
Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Cottaen er egentlig som den budding, vi har spist de sidste 100 år, men her er der brugt mindre husblas, og derfor anrettes kærnemælks-cottaen i portioner.
af Trine Hahnemann. Foto: Lars Ranek.
5.07.2012
Det skal du bruge for at lave kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Antal: 6 personer
Rabarbersirup:
- 500 g rabarber
- 2 dl vand
- saft fra ½ citron
- 200 g sukker pr. ½ l saft
Kærnemælks-cotta:
- 1 vaniljestang
- 2 blade husblas
- 4 dl piskefløde
- 65 g sukker
- 4 dl kærnemælk
LÆS OGSÅ: Clafoutis med rabarber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du kærnemælks-cotta med rabarbersirup:
Rabarbersirup:
- Skyl rabarberne, og skær dem i små skiver.
- Kom rabarber, vand, vaniljestang og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det simre under låg i 30 min.
- Hæld rabarberne i en syltepose, og lad dem dryppe af i nogle timer, gerne natten over. (Vrid ikke posen, det vil gøre siruppen uklar).
- Mål saften af, og bring saft og sukker i kog. Lad den simre ved meget svag varme, til den er blevet tyk som almindelig sirup.
- Tag den straks af varmen og hæld den på en ren, skoldet flaske.
Kærnemælks-cotta:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.
- Kog piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stang, til sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen, og rør kærnemælken i.
- Tag husblas op af vandet, vrid den godt, og tilsæt den under kraftig omrøring i den varme fløde/kærnemælk.
- Fordel cremen i seks små skåle eller portionsglas. Stil dem i køleskabet i fire timer eller til næste dag.
- Kom dem gerne i lufttæt beholder, så de ikke optager smag fra andre ting i køleskabet.
- Server kærnemælks-cottaen med kold rabarbersirup.
Sommermad med nordiske ingredienser er hit, og du får mere inspiration med opskrifterne i galleriet herunder.