Desserter og kager

Kærnemælks-cotta med rabarbersirup

Cottaen er egentlig som den budding, vi har spist de sidste 100 år, men her er der brugt mindre husblas, og derfor anrettes kærnemælks-cottaen i portioner.
af Trine Hahnemann. Foto: Lars Ranek. 5.07.2012
Kærnemælks-cotta med rabarbersirup

Det skal du bruge for at lave kærnemælks-cotta med rabarbersirup

Antal: 6 personer

Rabarbersirup:

  • 500 g rabarber
  • 2 dl vand
  • saft fra ½ citron
  • 200 g sukker pr. ½ l saft

Kærnemælks-cotta:

  • 1 vaniljestang
  • 2 blade husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 65 g sukker
  • 4 dl kærnemælk

LÆS OGSÅ: Clafoutis med rabarber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du kærnemælks-cotta med rabarbersirup:

Rabarbersirup:

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i små skiver.
  2. Kom rabarber, vand, vaniljestang og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det simre under låg i 30 min.
  3. Hæld rabarberne i en syltepose, og lad dem dryppe af i nogle timer, gerne natten over. (Vrid ikke posen, det vil gøre siruppen uklar).
  4. Mål saften af, og bring saft og sukker i kog. Lad den simre ved meget svag varme, til den er blevet tyk som almindelig sirup.
  5. Tag den straks af varmen og hæld den på en ren, skoldet flaske.

Kærnemælks-cotta:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.
  3. Kog piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stang, til sukkeret er opløst.
  4. Tag gryden af varmen, og rør kærnemælken i.
  5. Tag husblas op af vandet, vrid den godt, og tilsæt den under kraftig omrøring i den varme fløde/kærnemælk.
  6. Fordel cremen i seks små skåle eller portionsglas. Stil dem i køleskabet i fire timer eller til næste dag.
  7. Kom dem gerne i lufttæt beholder, så de ikke optager smag fra andre ting i køleskabet.
  8. Server kærnemælks-cottaen med kold rabarbersirup.

Sommermad med nordiske ingredienser er hit, og du får mere inspiration med opskrifterne i galleriet herunder.