Rødgrød er måske den mest kendte og klassiske dessert i Danmark. Alene det at sige rød grød med fløde er næsten et nationalt motto. For mange mennesker er rødgrød en af de desserter, man fik serveret af bedstemor, mmen der er ikke nogen grund til at lade den klassiske dessert høre fortiden til
Prøv også denne lækre frugttærte
Rødgrød - det skal du bruge:
4 personer
500 g blandede bær, fx jordbær, ribs, solbær og brombær
1 dl vand +
150 g råsukker
½ vaniljestang
100 g hindbær
½-1 spsk kartoffelmel
Rødgrød - sådan gør du:
Hæld alle bær undtagen hindbær i en gryde med vand, sukker og flækket vaniljestang, og lad dem trække 2 timer i gryden. Sæt dernæst gryden over svag varme, og lad bærrene komme i kog, skum af, og kog videre i 3 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt forsigtigt hindbærrene, de skal være så hele som muligt. Jævn din rødgrød med kartoffelmel rørt op med lidt koldt vand, hæld jævningen i, når gryden når kogepunktet, den må ikke koge, rør godt imens. Drys evt. lidt sukker på overfladen af din rødgrød, så den ikke trækker skind, og stil den på køl. Server din rødgrød med fløde til.
Prøv også vores opskrift på jordbærsuppe med mynte og hyldeblomst her
Kan du ikke få nok af sommerens smækre bær? Få flere opskrifter i vores galleri nedenfor.