Prøv laksefrikadeller som du aldrig har smagt dem før! Denne ret er både velsmagende, mættende og sund. Det bliver ikke bedre!
af Marie Melchior.6.02.2009Foto: Betina Hastoft.
Laksefars
600 g laksefilet, uden skind og ben
1 tsk salt
4 æg
½ dl piskefløde
Havsalt og peber
Grøntsagssauce
1 løg
1 skalotteløg
2 porrer
1 rød snackpeber
2 stilke bladselleri
3 spsk rapskimolie
1 spsk smør
1 stor dåse tomatpuré (140 g)
1 dl hvidvin
3 dl vand
2 dl fløde
Havsalt og peber
1 bundt bredbladet persille, hakket
Tilbehør
Ris - gerne både hvide og vilde
Sådan laver du porcherede laksefrikadeller
Skær laksefileten i store stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender, og drys 1 tsk salt på. Kør, til kødet er sejt og grofthakket.
Tilsæt æggene et ad gangen, mens maskinen kører, men kør ikke længere tid end nødvendigt, så ødelægger du fiskekødet. Pisk fløden i med salt og peber.
Bring vand i kog i en sauterepande. Skru ned for varmen, når vandet koger, så det kun har små bobler.
Form farsen til boller med skeer, og pocher dem i sauterepanden i 4-5 min. Tag dem op med en hulske, og stil dem til side.
Grøntsagssauce
Pil løgene, og hak dem fint. Vask og klargør de andre grøntsager. Skær dem i små tern.
Opvarm olie og smør i en sauterepande. Svits løgene, til de er klare. Tilsæt de andre grøntsager, rør rundt, og lad grøntsagerne stege i 3-4 min.
Tilsæt tomatpuré, og vend godt rundt med en grydeske. Hæld vin og vand på, og lad det simre under låg i 10 min.
Hæld derefter fløde på, og kom laksefrikadellerne i saucen. Skru ned for varmen, og lad retten småsimre uden låg i 8 min. Smag til med havsalt og peber.
Rør hakket bredbladet persille i lige inden servering. Server med ris til.
TIP: Ønsker du ikke at bruge hvidvin, kan du sagtens erstatte den med en god grøntsags- eller fiskebouillon.