Hindbærlagkage er en dejligt frisk lagkage, hvor de syrlige hindbær blander sig med den søde kage i en perfekt kombination.
Hindbærlagkage
Antal: 6-8 personer
Det skal du bruge
Bunde:
Fyld:
Bunde:
Pisk æg og sukker let og luftigt med en håndmikser - sæt skålen ned i et varmt vandbad, når der er pisket lidt, og pisk løs til æggemassen er cremet. Tag skålen op af vandbadet og pisk lidt endnu.
Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med pulverkaffen og nødderne.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175° i ca. 40 min. Når kagen er helt kold, flækkes den til to lagkagebunde.
Fyld:
Skyl de pæneste hindbær og tag dem fra til pynt. Hvis kagen bages med jordbær, halveres resten af bærrene.
Pisk fløden til skum og vend bærrene i. Smag det til med sukker efter behag og bærrenes sødme.
Saml din hindbærlagkage ved at fordele hindbærskum mellem lagkagebundene og ovenpå.
Pynt din hindbærlagkage med de bær, der blev taget fra, og/eller et par af sommerens blomster.
Tips: Når sæsonen med friske bær er forbi, bruger Nina en hindbærkompot af 250 g frosne hindbær, 200 g sukker og 1-1½ spsk maizena: Kog bærrene op med sukkeret. Rør maizenaen i lidt koldt vand og jævn bærrene med majsstivelsen. Kompotten skal være helt kold, før den vendes med flødeskummet.
Server hindbærlagkage til din fødselsdag eller bare som en lækker lagkage til eftermiddagskaffen på en skøn sommerdag.
Citrontærte med marengs er en elegant fransk klassiker, som på én gang er sød og syrlig. Server den som dessert eller til eftermiddagsteen. Få opskriften her!