Intet juleslabberas uden syndige konfektkugler. Hvis du har nået kvalmegrænsen over de sædvanlige marcipan-nougat-kugler, så har vi et godt bud på et alternativ. Her er den tunge mørke chokolade skiftet ud med hvid chokolade, og marcipanens sødme har fået følgeskab af syrlighed i form af citron. Og så ser de så søde ud pyntet med lyserødt - de frysetørrede hindbær.
Cirka 20 kugler
100 g marcipan
½ økologisk citron
75 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade af god kvalitet
1 dl flormelis
100 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade af god kvalitet (til overtræk)
Frysetørrede hindbær
Rør marcipanen blød. Tilsæt skal og saft fra den halve citron. Smelt 75 g hvid chokolade over vandbad, og rør den i. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. (Gem måske lidt. Massen skal blive mere fast, men bevare sin blødhed.) Kom massen i køleskabet i cirka en halv time. Form små kugler af marcipanmassen. Smelt resten af den hvide chokolade, temperer den og dyp kuglerne deri.
Pynt med frysetørrede hindbær og lidt citronskal.
Tip 1: Frysetørret hindbær kan f.eks. købes hos 'Krydderiet' i Torvehallerne.
Tip 2: Amedei Toscano White kan købes hos Chokomania (www.chokomania.dk)
Prøv også:
Trøffelkugler med passionsfrugt
Halvkugler af karamelliseret hvid chokolade
Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade