Desserter og kager

Valnøddekage med nougatcreme

- med nougatcreme
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft / Regi: Rosendahl 19.11.2009

(6 personer)
200 g valnødder
2 tsk bagepulver
1 spsk mel
6 æggehvider
250 g sukker

Nougatcreme:

200 g nougat
1½ dl tempereret piskefløde
100 g mørk chokolade

Blend valnødder med bagepulver og mel til en rasp. Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter, mens der piskes, sukker lidt efter lidt. Hviderne skal være så stive, at kan man lave toppe i dejen. Vend valnødderaspen forsigtig i.
Tænd ovnen på 175°. Beklæd en stor bradepande med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag. Bag bunden i 20-25 min. til den er fast. Afkøl bunden
i bradepanden på en bagerist. Når kagen er helt afkølet, udstikkes 12 cirkler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nougatcreme: Smelt nougaten over vandbad ved svag varme og afkøl den. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt det lette flødeskum i den afkølede nougat. Lad cremen stå på køl en times tid. Smør hver bund med et tykt lag creme. Læg en bund over og smør et tyndt lag creme på. Pynt kagerne med høvlet chokolade. Brug en tyndskræller.

Se hele gæstemenuen