7½ dl vand
250 g sukker
10 hyldeblomstskærme eller
2 dl hyldeblomstsaft
2 usprøjtede citroner
Du kan bruge blomsterne direkte i denne hurtige og uhyre velsmagende hyldeblomstsorbet. Kog vand op med sukker og træk gryden væk fra blusset.
Klip alle hyldeblomsterne af stilkene og læg dem i gryden. Skær citronen i tynde skiver og læg skiverne ned til blomsterklaserne, mens lagen stadig er varm. Bitterheden fra det hvide i citronen er fin i den søde,
parfumerede hyldeblomstlage.
Pres saften af den anden citron og smag lagen til med den. Køl af, sigt og kør væsken på ismaskinen eller hæld den i en skål og sæt den i fryseren.
Rør og/eller pisk i den ca. hver halve time, så du ikke får alt for store iskrystaller i isen. Server sorbeten med de smørristede speltkerner og evt. lidt friske hyldeblomster som drys.
Smørristede speltkerner
100 g speltkerner
15 g smør
Hæld speltkernerne i en gryde og hæld vand på, så det når ca. 2-3 cm over kernerne. Kog speltkernerne, til de er
møre, det tager ca. 35-40 min.
Hæld derefter kernerne i en sigte, så alt overskydende vand drypper fra. Du kan evt. bruge parboiled kerner.
Så skal de kun koge 15 min.
Rist kernerne i smør på en pande til de bliver sprøde. Kernerne kan smages til med lidt honning - så har man
en sund lille snack.