Desserter og kager

Ninas kaffe/valnøddekage

Opskrift fra Ninas Naturcafé
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen4.08.2009

(6-8 personer)
75 g rosiner
ca. 1 dl portvin
150 g smør el. margarine
150 g sukker
3-4 æg (afhængig af størrelsen)
150 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk pulverkaffe
100 g valnødder, hakkede
Mokkaglasur:
120 g flormelis
10 g blødt smør
1 tsk pulverkaffe opløst i ca. 1 spsk kogende vand
lidt grofthakkede valnødder

Dagen før: Læg rosinerne i blød i portvinen.
Kage: Rør smør/margarine lyst og let med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres (dejen kan godt skille lidt). Bland mel, bagepulver
og pulverkaffe og sigt det ned i æggemassen. Rør valnødderne i dejen til sidst sammen med rosinerne (samt evt. den portvin, rosinerne ikke har suget til sig). Hæld dejen i en velsmurt springform og bag den i ca. 35 min. ved 180°.
Glasur og pynt: Rør alle ingredienserne til glasuren godt sammen. Det er vigtigt, at smørret er blødt, så glasuren bliver jævn. Glasuren skal være ret tyk og smøres på den kolde eller lune kage. Pynt kagen med valnødder rundt i kanten.

Se andre kageopskrifter fra Ninas Naturcafé:
HINDBÆRLAGKAGE
CAPPUCCINOKAGE
HYLDEBLOMST-LAGKAGE

Sponsoreret indhold