Hjemmelavet konfekt er små bidder af sød julelykke som disse trøfler, der er lavet af en blød chokolademasse af chokolade og fløde. Så bliver det næsten ikke bedre! Her får du Rasmus Olsens opskrift på lækre chokoladetrøfler med havsalt:
Det skal du bruge:
180 g fløde
600 g mørk chokolade
Havsalt efter smag
Læs også: Nougatnødder med hindbærstøv
Giv fløden et lille opkog i en lille gryde. Hak chokoladen fint, hæld den i en skål og hæld fløden over. Sæt skålen over vandbad og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld chokoladetrøflen i en form på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir, og glat massen ud. Stil formen i køleskabet i 2-3 timer, eller til den er fast.
Tag den hårde trøffel ud ad formen, og lad den få stuetemperatur. Skær trøflen i passende stykker og drys med havsalt.
Læs også: Konfekt: Hvidt chokoladebrud med lakrids
Tip! Pynt chokoladen med en 'chokoladefinger': Dyp en ren finger i tempereret mørk chokolade, og lav et 'fingeraftryk' på et stykke buet bagepapir, og lad chokoladen stivne. Drys evt. med lidt havsalt.
Rasmus Ro er chokolatier og indehaver af Ro Chokolade.