Du får ca. 15 fantastiske flødeboller med denne opskrift - men pas på! Du kan nemt blive afhængig!
Prøv også: Nem opskrift på lakridsmandler
Det skal du bruge:
BUNDE
20 g brændte mandler, købte eller hjemmelavede (se nedenfor)
100 g marcipan
APPELSINSKUM:
75 g rørsukker
40 g glukosesirup
30 g vand
½ vaniljestang
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk rørsukker
1 økologisk appelsin
CHOKOLADEOVERTRÆK:
150 g mørk chokolade
50 g brændte mandler
BRÆNDTE MANDLER
100 g mandler
100 g sukker
100 ml vand
Prøv også: Konfekt: Nougatnødder med hindbærstøv
Sådan gør du:
BUNDE
Hak de brændte mandler groft, og bland dem med marcipan. Rul marcipanen ud i ½ cm's tykkelse, og stik små, runde marcipanbunde ud med en kageudstikker.
APPELSINSKUM
Bring rørsukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og rør indtil massen har en temperatur på 117°. Pisk æggehvider næsten stive med 1 spsk rørsukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehviderne samtidig med, at du pisker, og pisk videre i ca. 8 min. Riv skallen af appelsinen, og vend den i skummet. Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter), og sprøjt
det ud på bundene. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Se også vores opskrifter på: 10 fantastiske julekager
CHOKOLADEOVERTRÆK
Hak de brændte mandler groft. Overtræk flødebollerne med smeltet og tempereret chokolade, og pynt med hakkede mandler. Opbevar dem køligt.
BRÆNDTE MANDLER
Bring mandler, sukker og vand i kog på en pande. Rør rundt, indtil vandet er fordampet, og sukkerlagen smuldrer. Skru ned for varmen, og rør forsat rundt i mandlerne, indtil de har en fin og blank overflade. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Vil du have en udførlig opskrift på mandlerne? Så finder du en nem opskrift på brændte mandler her.
Prøv flere lækre opskrifter på konfekt her:
Snebolde - klik her! Marcipankugler - klik her! Daddel-trøfler - klik her!