Macarons med mælkechokolade og kanel er en ny, men absolut kærkommen julespise. De fine, franske macarons med sprødt ydre og blødt indre er oplagte at lave i en julekrydret variant. Vi har valgt en kombination af makronbunde med kakao og mælkechokoladeganache med et strejf af kanel. Opskriften giver dig 12 stk macarons.
Det skal du bruge til macarons:
43 g mandler
70 g flormelis
5 g kakaopulver
40 g æggehvide
25 g rørsukker
70 g mælkechokolade
35 g piskefløde
½ tsk kanel
Se også galleriet: 10 fantastiske julekager
Sådan laver du makronbunde til dine macarons:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter), og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. en halv time. Bag dem derefter ved 160° i ca. 12 min.
Sådan laver du ganache til dine macarons:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så godt rundt, indtil ganachen er homogen og blank. Tilsæt kanel. Fyld ganachen i en sprøjtepose,
og sæt den på køl et par timer. Fyld ganachen mellem bundene, og server lækre macarons!
Prøv også: Den bedste opskrift på gløgg
Tip!
Erstat kanel med lakridspulver, appelsinskal eller andre julekrydderier, og tryl nye lækre varianter af macarons frem. Kun fantasien sætter grænser for macarons.