Ladyfingers med citronmasparpone er en hurtig og frisk version af den klassiske tiramisu - serveret som delikate portionsanretninger. Til den italienske dessert skal du bruge ladyfingers, der er sprøde, aflange kager med sart vaniljesmag. Du kan bage dem selv eller købe dem, som i opskriften her.
Sæson: Se her, hvad du skal spise lige nu
Det skal du bruge til ladyfingers med citronmascarpone:
Tid: 15 minutter. Antal: 4 portioner
8 ladyfingers
2 spsk limoncello (sød italiensk citronlikør)
Citronmascarpone:
1 vaniljestang
200 g mascarpone
1 spsk flormelis
skal af ½ citron, usprøjtet
en sprøjtepose
Pynt:
250 g friske, blandede bær, fx hindbær, blåbær, brombær
skal af 1 limefrugt, usprøjtet
skal af ½ citron, usprøjtet
Indretning: De 10 smukkeste spiseborde
Sådan laver du ladyfingers med citronmascarpone:
Dryp hver ladyfinger med ca. 1 tsk limoncello.
Citronmascarpone:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør mascarpone sammen med vaniljekorn og flormelis. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern, og vend halvdelen af citronskallen i mascarponen sammen med 1 spsk citronsaft.
Hæld citronmascarponen i en sprøjtepose, og sprøjt en fin streg på hver ladyfinger. Læg dem sammen 2 og 2 med cremen opad. Pynt med friske bær. Riv limeskallen fint, og fordel limeskal og resten af citronskallen hen over bærrene.