Denne lagkage er til ca. 6 personer
Dette skal du bruge til at bage lagkage med bær
Bunde til lagkage
200 g mandler
4 æggehvider
200 g flormelis
2 spsk mel
MENU
1. Østers med passionsfrugt
2. Hummere med safranmayonnaise, nye kartofler med dild
3. Asiatisk rejesalat med kål, ærter og ingefærdressing
Creme til lagkage
200 g jordbær
200 g ribs
200 g hindbær
1 vaniljestang
½ l piskefløde
Bunde til lagkage
Hak mandlerne med skal fint. Pisk æggehviderne meget stive, tilsæt sigtet flormelis, og pisk igen. Vend mel og de hakkede mandler i. Spred dejen ud i fire cirkler eller firkanter på et stykke smurt bagepapir, 30 x 30 cm. Tegn evt. den form, du ønsker på bundene, på papiret med en blyant. Bag bundene til din lagkage ved 130° i 30 min., så de får en lidt tør og sprød overflade og lidt sej midte. Lad dem køle ned på bageriste.
Creme til lagkage
Vask bærrene til din lagkage, og dryp dem godt af. Skær jordbærrene i halve. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom dem i piskefløden. Pisk fløden til let skum, og vend alle bærrene i. Fordel cremen på tre af bundene, der lægges oven på hinanden. Slut din lagkage af med den fjerde bund.
Få mere inspiration til en fristende sommermenu i galleriet nedenfor.