Desserter og kager

Glutenfri kage med appelsin og polenta

ODENSE har udviklet denne skønne opskrift på en glutenfri kage med appelsin og polenta – få opskriften lige her.
af ODENSE / Foto Pr14.01.2014

Er du allergisk overfor gluten, så vil denne glutenfri kage helt sikkert være et hit. Eller vil du bare gerne bage uden mel, så skal du prøve denne udgave af en lækker glutenfri kage med polenta og appelsin.

Opskrift på glutenfri kage med appelsin og polenta

250 g smør
250 g sukker
150 g Original ODENSE Marcipan eller ODENSE Bagemarcipan
4 æg
150 g minutpolenta - kan købes i bl.a. Irma
1 usprøjtet appelsin, revet skal
1 dl appelsinsaft, friskpresset

Fremgangsmåde til glutenfri kage

  • Tænd ovnen på 160° C.
  • Rør smør og sukker blødt og cremet. Smuldr marcipanen i og rør til det igen er blødt og cremet.
  • Rør æggene i et ad gangen og rør mindst 1-2 minutter for hvert æg.
  • Rør til sidst polenta, appelsinskal og appelsinsaft i dejen og kom den i en smurt springform ca. 22 cm i diameter. Bag kagen 50-60 minutter ved 160° C.
  • Mærk efter med en træpind eller strikkepind om kagen er bagt. Sidder der stadig dej på pinden, skal den have lidt længere. Afkøl kagen i formen inden servering
  • Pynt kagen med et lille drys flormelis

Læs også: Lækker chokoladekage uden mel - når du skal have en glutenfri kage!

Vidste du… Polenta er majsgryn eller groft majsmel. Minutpolenta er forkogt polenta. Det kan købes i bl.a. Irma.

Tip! Brug gerne bagepapir til springformen, så får du nemmere den glutenfrie kage ud af formen, når den er klar til servering.

Læs også: Opskrift på irsk Soda-brød!

Sponsoreret indhold