Red Velvet Cake er en amerikansk betegnelse for en kage, som typisk er i flere lag og altid i en markant rød farve. Kagen kan laves i mange variationer, men i de amerikanske Sydstater, hvor den er en klassiker, bliver den altid pyntet med en luftig creme.
Red Velvet-kagen stammer, ligesom Red Velvet Cupcakes, fra Sydstaterne i USA, hvor bagere under 2. Verdenskrig og madrationaliseringen begyndte at bruge rødbedesaft til at farve kager med. Navnet er inspireret af den dybe røde farve, som minder om fløjl. Red Velvet Cakes er blevet meget populære de seneste år bl.a. på sydstatsinspirerede restauranter og i bagerier i New York.
Prøv også: Kokostrøfler med hvid chokolade
10-12 personer
Det skal du bruge til Red Velvet Cake:
Marengscreme:
Få nye opskrifter, boligreporter og -tips direkte i postkassen med et abonnement på Mad & Bolig
Tip: Pisk æggehviderne stive over vandbad, helst hvor skålen ikke rører vandet. Så opløses sukkeret nemmere, og marengsen bliver mere luftig og mindre sej.
Mere dessert: Appelsinparfait med nougat