Desserter og kager

Hjemmelavet is med citrongræs

Få opskriften på en skøn og sommerfrisk hjemmelavet is med citrongræs fra kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer" her!
af Inge Skovdal / Foto: Inge Skovdal25.06.2015

Madskribent og -fotograf Inge Skovdal elsker nem hverdagsmad, og derfor har hun lavet kogebogsserien "Mad til det virkelige liv". Efter en ferie i Vietnam blev Inge inspireret til at omsætte de vietnamesiske livretter til nemme hverdagsretter, der passer til det danske køkken, og det blev til kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer". Vi har fået lov til at snuppe vores yndlingsopskrift på noget så lækkert og eksotisk som hjemmelavet is med citrongræs.

Prøv også: Hjemmelavet is a la Mette Blomsterberg

Hjemmelavet is med citrongræs

Citrongræs-sirup:

  • 1 stængel citrongræs
  • 1 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 skiver ingefær
  • 1 håndfuld mynte

Læs mere om "Mad til det virkelige liv" her!

Is:
  • 4 pasteuriserede æg
  • 2 dl citrongræssirup
  • 6 dl kokosmælk

Find "Mad til det virkelige liv" på Instagram lige her!

Sådan laver du hjemmelavet is med citrongræs:

  1. Snit citrongræs fint, knus dem evt. lidt i en morter.
  2. Citrongræssirup: Kog sukker, vand og citrongræs op med ingefær. Lad det koge lidt ind og afkøl det, gerne til næste dag. Si siruppen.
  3. Hjemmelavet is med cittrongræs: Pisk æggeblommer og sirup. Pisk kokosmælken sammen, rør den sammen med æggeblandingen, kør isen på en ismaskine, eller rør i isen hver halve time i 3-4 timer.

Abonnement

Sponsoreret indhold