Desserter
Desserter og kager
Smuk saltet chokoladetærte
Chokoladetærte er altid et sikkert hit på bordet, men hvis du gerne vil nytænke den klassiske chokoladetærte, så skal du prøve den med salt og lavendel!
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth / Regi: venligst udlånt af www.potogpande.dk
9.11.2015
Man går aldrig galt i byen med en chokoladetærte, men man kan godt komme til at servere den lidt for mange gange til de samme gæster - fordi den bare er god! Derfor har vi lavet en variation at den eviggode chokoladetærte kombineret med nye, spændende smagsoplevelser. Resultatet har den runde smag af chokolade, et overraskende tvist med salt og den smukkeste topping af lavendelblomst. Lav den, og forelsk dig i den moderne version af chokoladetærte. Prøv også: Saltet chokoladetærte med karamel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på saltet chokoladetærte med kanel og lavendel
8 personerTÆRTEBUND:- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 smør
- 1 æggeblomme
- tærteform, diameter ca. 26 cm (Tip! Hemmeligheden bag den perfekte tærte- og lagkagebund er en tærteform med indbygget kniv til at skære bunden løs. Find den evt. her!)
- 3 dl piskefløde
- 300 g mørk chokolade
- 40 g smør u ½-1 spsk. kanel
- 1-2 spsk. flagesalt
- 2 spsk. tørrede lavendelblomster (Tør dem selv, eller køb tørrede lavendelblomster her!)
- evt. cremefraiche til servering
Prøv også: Cremet chokoladetærte af hvid- og mørk chokolade