En bryllupskage er et af de største højdepunkter på bryllupsdagen. Den ender tit som et samtaleemne, også længe efter festen. Når konditor Torben Bang mødes med de kommende brudepar, er det altid med hans motto i baghovedet “det skal være kalorierne værd”. Dette motto følger ham, når han tryller den ene eventyrlige bryllupskage frem efter den anden fra slotskonditoriet på Kokkedal Slot Copenhagen.
Prøv også: Hjemmelavet bryllupskage med hindbær og pistacie
For Torben er det vigtigt, at kagen bliver præcis som brudeparret ønsker. Det er vigtigt, at kagen er flot, men lige så vigtig, er smagen og kombinationen af bagværk, mousse, og at balancen mellem sukker og syre-friskhed er helt perfekt. En bryllupskage må endelig ikke være for sød. Nogle kager er mere udfordrende end andre, det er sjældent, at to kager er ens. Nogle bryllupskager har det meget enkle og minimalistiske look, andre er mere dekorerede med blonder, fine sprøjtninger og store finurlige blomster - fælles for dem alle er, at hver en mundfuld er kalorierne værd.
Her får du opskriften på en bryllupskage af Torben Bang, der består af chokoladekage med flødechokolade-bavaroise og passionsfrugt-mousse. Opskriften passer til en 2-etagers kage til ca. 15-20 personer.
Lagkagebund:
Sådan laver du den:
Chokoladekage:
Sådan laver du den:
Flødechokolade-bavaroise
Sådan laver du den:
Passionsfrugt-mousse
Sådan laver du den:
Til pynt til bryllupskagen skal du bruge: