Desserter og kager

Chokoladefondant

Fondant au chocolat. Opskrift fra kogebogen 'Bistro – traditionel fransk mad'.
af Stéphane Reynaud / Foto fra kogebogen 'Bistro – traditionel fransk mad' 13.11.2009

Chokoladefondant er en traditionel fransk chokoladekage med blød eller ligefrem flydende midte. Derfor kaldes chokoladefondant ofte også for blødende chokoladekage.

Chokoladefondant bages i muffinsforme, så du får nogle små kager i portionsstørrelse. Chokoladefondant er rigtig fin at servere som desserten efter en skøn middag med fransk tema.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Chokoladefondant

6 personer

Ingredienser til chokoladefondant
300 g chokolade
180 g smør
80 g mandelmel
5 pasteuriserede
æggeblommer
180 g sukker
5 pasteuriserede æggehvider
3 spsk majsstivelse

Sådan laver du chokoladefondant
Smelt chokoladen sammen med smørret og tilsæt mandelmelet. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukker. Rør dem derpå i chokolademassen.

Pisk hviderne stive og vend dem i med en spatel eller metalske.

Smør 6 små forme med smør og drys med majsstivelse.

Fordel chokolademassen i formene og bag dem i ovnen ved 180° til din chokoladefondant har den ønskede konsistens. Det tager 15-30 min., alt efter hvor flydende den skal være indeni.

Stil de færdigbagte chokoladefondant koldt.

Vend dine chokoladefondant ud af formene inden servering.

Vinforslag: Rivesaltes Tuilé