Desserter og kager

Kiksekage i kop på fem minutter

Hvad serverer du, når du får uventede gæster, eller når du er kagesulten, men ikke lige har en kage stående. Vi foreslår denne lækre kikse-kage i kop, som du kan lave på 5 minutter.
af Tóra Effersøe Mortensen / Opskrift: Mima Sinclair / Foto: Tara Fisher30.09.2015

Det er blevet meget trendy at lynbage kager i mikroovn i små portioner, så du nemt og hurtigt kan servere nybagt kage til dine gæster eller bare til dig selv. Kiksekagen her er tilsat ekstra guf, og er et sandt festfyrværkeri af lækre sager, og så kan den laves på blot fem minutter. Vil du heller lave en klassisk kiksekage, så finder du en lækker opskrift her!

Opskrift på kikse-kage i kop

Sådan laver du kikse-kage i kop

  1. Kom smørret i en kop på 3½ dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. Rør kakaoen grundigt i med en gaffel, tilsæt æg og sukker, og rør igen.
  3. Tilføj derpå mel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend næsten alle skumfiduserne, rosinerne og kiksene i dejen, og drys de sidste over.
  4. Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 20 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W. Lad derpå kagen køle lidt af, inden du kaster dig over den.
Få opskriften på brownie i kop lige her!Tip!Kender du trenden med at bage kager i kopper?og den kan købes her!

Sponsoreret indhold