Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.
Her får du en opskrift på en dessert, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.
Prøv også: Sabayonne med champagne
Gæstemad - opskrift på dessert
MENU
Snack
Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan
Forret
Foie Gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og blomster
Hovedret
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat
Dessert
Champagne granite med hindhær, vaniljecreme, rød syre og chokolade/
perbercrunch
4 personer
200 g frosne hindbær
100 sukker
1 dl vand
2 dl champagne
Vaniljecreme:
2 dl skyr
½ vaniljestang
1-2 spsk flormelis
Chokolade/pebercrunch:
30 g mørk chokolade
15 g mandler
2 stk. ingefærkiks
sort peber
½ l vaniljeis
rød syre eller mynte
Granité: Kog hindbær op med sukker og vand, og blend det til en fin puré. Bland det med champagne. Hæld massen i en lille bakke, og stil den i fryseren. Rør i graniteen hver halve time med en gaffel til den er frosset i mange flager, det tager ca. 3 timer.
Kog hindbær op med sukker og vand, og blend det til en fin puré. Bland det med champagne. Hæld massen i en lille bakke, og stil den i fryseren. Rør i graniteen hver halve time med en gaffel til den er frosset i mange flager, det tager ca. 3 timer.
Vaniljecreme: Skrab vaniljestangen for korn, rør dem sammen med skyr og flormelis, og stil på køl.
Skrab vaniljestangen for korn, rør dem sammen med skyr og flormelis, og stil på køl.
Chokolade/pebercrunch: Blend eller hak chokoladen sammen med nødder og kiks, og smag til med friskkværnet sort peber og evt. lidt salt.
Blend eller hak chokoladen sammen med nødder og kiks, og smag til med friskkværnet sort peber og evt. lidt salt.
Anret desserten på tallerkener med vaniljecreme i en lille rede, og læg deri hindbær/champagnegranité og derpå en kugle vaniljeis. Drys med chokoladecrunch og rød syre.