Desserter og kager

Sunde muffins med pastinak

Pastinak give dine sunde muffins en lækker rund nøddesmag og sikrer, at du får nogle af dine daglige grøntsager på den sjove måde.
af Trine Rask 24.02.2017

Det lyder måske underligt at bage med pastinakker og grøntsager generelt, men grøntsager er fantastiske at tilføje til dit bagværk. Fx har pastinakker en sød og nøddeagtig smag, og gør sig specielt godt i lækre kager. Vi har brugt dem til at lave sunde muffins, der er sprængfyldt med vitaminer og varme. Pastinakken tilføjer en lækker svampet konsistens og krydret smag til disse muffins og er bærende smagskomponent i den sunde muffin. Den lækre ahornsirup smager af canadisk natur og er perfekte sammen med de sunde muffins.

Smag også: Sunde muffins med avocado

Opskrift på sunde muffins med pastinak

12 styk

Det skal du bruge til sunde muffins:

  • 1 pastinak (ca. 100 g)
  • 175 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl mælk
  • 175 g sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vanilje

TOPPING:

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. vand
  • 1 lille håndfuld hasselnødder

​Tip: Server lækker matcha-te til dine pastinakmuffins!

Sådan laver du sunde muffins:

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Vask og skræl pastinakken, og riv den på den fine side af et rivejern.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål for sig.
  4. Pisk mælk, sukker, olie, citronsaft og vanilje godt sammen i en anden skål. Når det hænger sammen, bland det sammen med melet til sidst, og tilsæt revet pastinak.
  5. Fordel dejen i 12 muffinforme eller små brødforme, og bag dem i 20 minutter.
  6. Rør flormelis, ahornsirup og vand sammen, hæld toppingen over de afkølede kager, og drys med grofthakkede hasselnødder.

Vi har samlet en række delikate opskrifter på muffins.

Find opskifter og idéer til muffins i galleriet her:

Sponsoreret indhold