Vi kan hurtigt blive enige om, at bananen kan noget. Den har en sødme og en blødhed, som komplimenterer hinanden godt, og så er den nem at spise. Det er den perfekte 'to go'-snack, fordi den passer nemt ned i tasken, og dens praktiske skal gør, at du kan spise den med det samme.
Banan kan bruges i et væld af opskrifter og ikke kun i desserter. I Asien og især i Indien benytter man ofte bananer i gryderetter og i salater. Her bidrager bananen med en lækker sødme til den ellers stærke ret. Derudover kan man bruge bananer i alt fra kager, pandekager og andre desserter.
Den mest velkendte dessert med bananer er den klassiske bananasplit. Den originale består af vaniljeis, to bananer flækket på langs, fløde, chokoladesovs og hasselnøddeflager. Der findes også mange nyfortolkninger af desserten med forskellig slags is og fx kahlua.
Vild med banan? Så prøv disse syndige muffins med Daim og banan
Antal: 4 personer