Trøfler som konfekt har naturligt nok fået deres navn fra de små knolde, men trøflerne her er bløde i konsistensen og blide i smagen. Oprindeligt er trøfler lavet på chokolade og fløde tilsat spiritus, men vi har i stedet for chokolade rullet vores trøfler af marcipan.
Du kan fylde dine trøfler med andre sager, men her har vi kommet karamel i lavet på dulce de leche, Cointreau og appelsinskal.
Det giver trøflerne både sødme og lidt syrligt friskhed. Lidt salt i cremen giver dine trøfler det sidste pift.
Du kan også kaste dig over Nikolaos Strangas trøfler.
Dulce de leche betyder 'mælke-slik' og stammer fra Sydamerika. Det er kondenseret mælk, som du køber på dåser og varmer forsigtigt op i en gryde med vand, indtil det bliver til karamel.
Hvis du lader vandet koge væk i gryden, kan du risikere, at dåsen overophedes og eksploderer, så husk at holde den dækket.
Vent med at komme karamellen i dine trøfler, til den er kølet lidt af. Hvor meget karamel-creme, trøflerne skal have i sig, afhænger helt af størrelse og hvad du selv synes.
Brug den overskydende karamel-creme i en hjemmelavet is, tilføj flødeskum, revet appelsinskal og appelsinsaft.
Hvis du kan lide den populære kombination af karamel og salt, så prøv vores konfekt af karamelliseret hvid chokolade med havsalt.
Antal: 30 stk.
Det skal du bruge til karamel-trøfler af dulce de leche
Har du lyst til flere trøfler? Prøv julens bedste chokolade-konfekt-kugler