Desserter og kager

Flødeis med kandiserede valnødder

Prøv denne lækre flødeis med kandiserede valnødder, og servér den som dessert med friske bær.
af Mikkel Karstad / FOTO Anders Schønnemann 5.05.2020

Det er slet ikke så svært at lave sin egen flødeis, og det kræver blot få ingredienser.

Pift den op med kandiserede valnødder - og så kan du let imponere dine gæster.

SE OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie

Opskrift på flødeis med kandiserede valnødder

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave flødeis med kandiserede valnødder

Kandiserede valnødder:

  • 30 g sukker
  • 10 g smør
  • 50 g valnødder

Flødeis:

  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3-4 saltkorn

Sådan laver du flødeis med kandiserede valnødder

Kandiserede valnødder:

  1. Varm forsigtigt sukkeret på en pande, til det smelter og begynder at tage farve.
  2. Vend smørret i sukkeret, og lad det blande sig til en karamel.
  3. Vend valnødderne godt rundt i karamellen.
  4. Tag panden af varmen, fordel valnødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

Flødeis:

  1. Varm mælk og fløde op.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet.
  3. Rør den varme flødeblanding i æggecremen, så det bliver en jævn og ensartet ismasse.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, til den tykner.
  5. Pas på, at ismassen ikke bliver for varm, da den så vil skille (den må ikke komme over 85°).
  6. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle af i køleskabet.
  7. Hæld den kolde masse i en ismaskine, og kør, til den er cremet og fast.
  8. Tag isen op af maskinen, og rør de hakkede kandiserede valnødder i.
  9. Stil isen i fryseren, og lad den sætte sig lidt.

TIP! Har du ikke en is-maskine, kan du stille den flydende ismasse i fryseren og røre i den jævnligt under indfrysningen, så den ikke krystalliserer.

SE OGSÅ: is med granskud, jordbær og knust marengs

Sponsoreret indhold