Desserter og kager

Jordbærmousse med peber

Prøv denne lækre jorbærmousse med peber, jordbær og vanilje. Vi garanterer at den vil forbløffe dine gæster. Få hele opskriften herunder!
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve20.05.2020

Giv den klassiske jordbærmousse et lille skud rosa peber, der overrasker smagsløgene og giver desserten lidt kant. Rosa peber er faktisk ikke en pebersort, men derimod et bær fra en anden plantefamilie (Schínus Terebinthifolius og Schinus Molle), der vokser i troperne.

Denne sommer-dessert er perfekt, hvis du vil imponere dit middagsselskabet lidt ekstra. Få hele opskriften herunder!

SE OGSÅ: Frossen yoghurt-bark med bær

Jordbærmousse med peber

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave jordbærmousse med peber

Jordbærmousse:

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 450 g jordbær
  • 70 g sukker
  • 1 citron
  • 10 hele peberkorn
  • 3 dl piskefløde

Pynt:

  • 2 spsk. rosa peberkorn
  • Evt. spiselige blomster

Sådan laver du jordbærmousse med peber

Jordbærmousse:

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og nip jordbærrene.
  3. Kog vaniljestang, vaniljekorn, jordbær, sukker, citronsaft og peberkorn langsomt op til kogepunktet i en gryde under låg. Lad det simre, til sukkeret er opløst.
  4. Tag gryden af varmen, og sigt jordbærkompotten, så kun den rene jordbærsaft er tilbage.
  5. Knug vandet af husblassen, og rør den ud i den varme jordbærsaft, indtil husblassen er opløst.
  6. Lad massen afkøle, til den er lun.
  7. Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet i den lune jordbærsaft ad 3 omgange.
  8. Hæld jordbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den i 6 silikoneforme.
  9. Sæt dem i fryseren i mindst 2 timer eller i køleskabet i 4 timer.

Servering:

  1. Vend mousserne ud på desserttallerkener, og servér med lidt friskkværnet rosa peber og evt. spiselige blomster.

Lyst til mere?

Servér denne overdådige islagkage for dine gæster, den er fyldt med vanilje, hindbærd, jordbær kys og blomster. Få opskriften her!

Dessert opskrift: islagkage

Sponsoreret indhold