Hvid chokolademousse med jasmin og hindbær
Luftig og lys, men også cremet og syndig på én og samme tid. Det må være det bedste fra begge verdener, og det har skabt denne fortryllende hvide chokolademousse. Og det er nemlig ikke bare en almindelig chokolademousse!
Den hvide chokolade giver nemlig moussen en intens sødme, der spiller godt op mod den aromatiske jasminte og de frysetørrede hindbær. Den delikate dessert er en nydelse for både synet og smagssansen!
Tip: Brug bagesukker i stedet for almindeligt sukker i chokolademoussen. Bagesukker opløses lettere, og gør moussen mere luftig!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på hvid chokolademousse med jasmin og hindbær
Personer: 6
Det skal du bruge til at lave moussen:
-
18 g husblas (ca. 10 blade)
-
100 g hvid chokolade
-
200 ml mælk
-
70 g bagesukker
-
20 g jasminteblade
-
600 ml dobbeltfløde
-
Frysetørrede eller frosne hindbær
Læs også: Chokoladebrud med røde bær
Sådan laver du moussen
-
Udblød husblassen i koldt vand.
-
Smelt hakket hvid chokolade over vandbad.
-
Kog mælk og sukker op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad jasmintebladene trække
-
deri i 10 minutter.
-
Opløs den udblødte husblas i mælken. Varm evt. mælken lidt op igen, hvis det er nødvendigt, for at husblassen smelter helt.
-
Si mælken gennem en finmasket si, og hæld den over den smeltede chokolade i en tynd stråle under konstant omrøring.
-
Pisk fløden let, og vend forsigtigt flødeskummen i chokolademassen.
-
Fordel moussen i forme eller glas, og stil dem på frys i 3 timer.
-
Vend forsigtigt de frosne mousser ud af formene, og pynt med frysetørrede eller frosne hindbær.
Se flere chokoladedesserter
Der er uendelige muligheder, når man arbejder med chokolade, så der er altid plads til at være kreativ. Giv den gas med chokoladeovetræk, og pynt med disse flotte isbarer. Find opskriften her.