Tag pandekager til helt nye højder – bogstavelig talt. Pandekager med is er en klassisk dessert fra barndommen, og vi tænker også tilbage på Rasmus Klumps pandekagetårn. Men pandekager og pandekagetårn er absolut ikke noget, der kun hører barndommen til!
Du kan nemlig sagtens servere pandekager med stil og tonsvis af smag. Her får du en opskrift på en pandekagelagkage, der er fyldt med delikate smage af vanilje og syrlig frugt. De tynde pandekager tages til nye højder med lag af blød vaniljecreme og syrlig brombærmarmelade, der balancerer desserten perfekt. Sæt prikken over i’et på den delikate dessert med en smuk topping af pocherede pærer, friske brombær og skovsyre. Så kan du sagtens servere pandekager for dine gæster!
Læs også: Kokos-pandekager med limecurd
Antal: 6-8 personer
Pandekager:
4 æg
250 g hvedemel
1 tsk. sukker
1 nip salt
½ vaniljestang
35 g smør
3½ dl mælk
Smør til stegning
Pocherede pærer:
3 pærer
1 vaniljestang
100 g sukker
3 dl vand
Vaniljecreme:
4 dl double cream eller piskefløde
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2 dl cremefraiche 18 %
Til servering:
1 lille glas brombærmarmelade
Friske eller frosne brombær
Evt. rød skovsyre
Pandekager:
Pisk æg sammen med mel, sukker, salt og vaniljekorn, til dejen er jævn.
Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med mælk.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Steg ca. 15 store pandekager i smør på en pande.
Lad dem køle helt af.
Pocherede pærer:
Skræl pærerne, og skær dem i både.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog vaniljekorn og -bælg, sukker og vand op i en lille gryde i ca. 5 minutter.
Tilsæt pærer, og lad dem simre, til de er møre.
Lad dem køle af.
TIP: Lad pandekagerne køle helt af, inden de samles, da vaniljecremen ellers vil falde sammen.
Læs også: Mette Blomsterbergs pandekager
Vaniljecreme:
Pisk double cream til skum sammen med flormelis og vaniljekorn.
Vend cremefraiche i flødeskummet med en ske.
Servering:
Læg en pandekage på et fad. Smør vaniljecreme på.
Gentag med endnu en pandekage.
Læg en tredje pandekage ovenpå, og smør den med marmelade.
Gentag i denne rækkefølge, til alle pandekagerne er brugt.
Fordel den resterende marmelade og creme på toppen. Top med pocherede pærer, bær og evt. skovsyre.
Pandekager er nemme at lave og lækre at spise. Piftet op med lækkert tilbehør, gør de sig fantastisk som dessert til hverdag og fest. Se 8 lækre dessertpandekager her.