Desserter og kager

Opskrift på Dacquoise – en lille fransk lækkerbidsken

Det er slet ikke svært selv at kreere de fineste franske konditorkager, som både vil pynte og smage på kaffebordet. Her udgør de hjemmelavede bunde sammen med espresso-smørcreme en udsøgt mundfuld, som kalder på flere!
af Ayane Kogure. Redigeret til web. Foto: Marieke Verdenius29.10.2021

Blød, sød og hjemmelavet espresso-smørcreme tager den franske konditorkage Dacquoise til nye højder, hvor cremen passer perfekt mellem de sprøde bunde. En lækker likke hapser, som dine gæster garanteret vil elske!

Opskrift på Dacquoise:

4-6 personer

70 g æggehvider

Citronsaft

20 g sukker

50 g mandelmel

30 g flormelis + ekstra til drys

70 g smørcreme (se opskrift længere nede)

Sådan laver du Dacquoise:

Sæt æggehvider og citronsaft i fryseren før brug.

Tænd ovnen på 180˚.

Pisk æggehviderne og nogle få dråber citronsaft med en håndmixer.

Tilføj sukker ad to omgange, og pisk, til hviderne får stive toppe.

Si mandelmel og flormelis sammen, og vend det forsigtigt i. Hæld massen på en sprøjtepose.

Beklæd en bageplade med silikonebagepapir, og afsæt 1 cm tykke bunde.

Glat forsigtigt overfladen ud med en paletkniv.

Drys lidt flormelis på toppen, og gør det igen, når det er opløst.

Bag bundene i 12-15 minutter, til de er gyldne – bundene skal være sprøde udenpå, men bløde indeni. Lad dem køle helt ned.

Hæld smørcremen på sprøjtepose, sprøjt et lag på halvdelen af bundene, og læg den anden halvdel bunde øverst som sandwiches.

Espresso-smørcremen er lavet på instant kaffe, men er alligevel som sendt fra kaffeguderne - og så er den så let at lave, at den hurtigt bliver en klassiker, du vender tilbage til.

Det skal du bruge for at lave espresso-smørcreme:

  • 2 g instant kaffepulver
  • 1 tsk. kogende vand
  • 40 g smør (stuetemperatur)
  • 30 g flormelis
  • 1 tsk. rom

LÆS OGSÅ: Få opskriften på lækre chokolade-eclairs

Sådan laver du espresso-smørcreme:

  • Opløs kaffepulveret i varmt vand.
  • Pisk smør, og tilsæt flormelis 1/3 ad gangen.
  • Tilføj kaffe og rom, og pisk fortsat, til massen er cremet og ensartet.
  • Hæld smørcremen på sprøjtepose, og brug den til den kage, du ønsker. Vil du bruge den i Dacquoise, så skal du sprøjte et lag creme på halvdelen af bundene, og læg den anden halvdel bunde øverst som sandwiches. Opbevar dem i en lufttæt beholder et køligt sted.

Sponsoreret indhold