Desserter og kager

Peberkagekringler med hindbærsukker

Julen er en fest, og det afspejler disse krydrede peberkager tydeligt med sin glimtende pynt af hindbærsukker! Pift årets småkagedåse og julebord op med opskriften her.
af Cecilia Fahlström. Redigeret til web. Foto Stine Christiansen.23.11.2021

Julen er fyldt med glimtende pynt, dekorationer og lys, så hvorfor ikke også lave glimtende småkager, der matcher resten af julehjemmet? Det er ikke blot i udseende men også i smag, disse peberkagekringler er helt strålende! Fyldt med julens skønneste krydderier, smager hver en bid af jul. Imponér julens gæster med de skønne peberkagekringler, som du finder opskriften på herunder.

Opskrift på peberkagekringler:

50 stk.

Ingredienser til peberkagekringler:

Peberkager:

  • 140 g mørk sirup

  • 0,25 dl vand

  • 100 g sukker

  • 125 g smør

  • 1 tsk. revet citronskal

  • 0,75 tsk. natron

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 1 tsk. stødt nellike

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • 0,25 tsk. peber

  • 240 g hvedemel

Pynt:

  • 150 g hvid chokolade

  • 2 spsk. sukker

  • 1 tsk. frysetørret hindbærpulver

Sådan laver du peberkagekringler:

Peberkager:

  1. Bring sirup, vand og sukker i kog i en gryde.

  2. Tilsæt smør og citronskal, og rør.

  3. Lad massen køle af.

  4. Bland natron og krydderierne med en smule af melet.

  5. Bland det i sirupsblandingen sammen med resten af melet.

  6. Rør og ælt, til du får en fast dej.

  7. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl natten over.

  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk/skær figurer med en udstiksform.

  9. Bag peberkagerne ved 200° i 8-10 minutter.

Tip: Hvis du ikke har kringle-udstiksforme, kan du lave peberkagehjerter, -grantræer, -rensdyr eller andet.

Pynt:

  1. Smelt den hvide chokolade, og kom den i en sprøjtepose eller cornet.

  2. Pynt peberkagerne med chokoladen.

  3. Bland sukker med bærpulver, og drys det over chokoladen, inden den stivner.

Sponsoreret indhold