Julen er fyldt med glimtende pynt, dekorationer og lys, så hvorfor ikke også lave glimtende småkager, der matcher resten af julehjemmet? Det er ikke blot i udseende men også i smag, disse peberkagekringler er helt strålende! Fyldt med julens skønneste krydderier, smager hver en bid af jul. Imponér julens gæster med de skønne peberkagekringler, som du finder opskriften på herunder.
50 stk.
Peberkager:
140 g mørk sirup
0,25 dl vand
100 g sukker
125 g smør
1 tsk. revet citronskal
0,75 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
0,25 tsk. peber
240 g hvedemel
Pynt:
150 g hvid chokolade
2 spsk. sukker
1 tsk. frysetørret hindbærpulver
Peberkager:
Bring sirup, vand og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt smør og citronskal, og rør.
Lad massen køle af.
Bland natron og krydderierne med en smule af melet.
Bland det i sirupsblandingen sammen med resten af melet.
Rør og ælt, til du får en fast dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl natten over.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk/skær figurer med en udstiksform.
Bag peberkagerne ved 200° i 8-10 minutter.
Tip: Hvis du ikke har kringle-udstiksforme, kan du lave peberkagehjerter, -grantræer, -rensdyr eller andet.
Pynt:
Smelt den hvide chokolade, og kom den i en sprøjtepose eller cornet.
Pynt peberkagerne med chokoladen.
Bland sukker med bærpulver, og drys det over chokoladen, inden den stivner.