Skal du forkæle dig selv med en lækker morgenmad, fejre fødselsdag for familien eller invitere veninderne på brunch, så må der pandekager på bordet. Der nemlig intet, der siger morgenmadsluksus som en stak søde, luftige pandekager med lækker topping.
Disse små, tykke pandekager minder om de klassiske amerikanske pandekager, men de har fået et delikat tvist. I stedet for at servere pandekagerne med sirup, får du her opskriften på tykke morgenmadspandekager med mascarponecreme og friske blåbær. Få den lækre opskrift lige her.
Antal: 12 stk.
TIP: Du kan sagtens lave pandekagedejen klar dagen før, så det er nemt at stege dem, lige inden der kommer gæster.
Pandekagedej:
2 æg
½ vaniljestang
2,5 dl mælk
2,5 dl hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. citronskal (fra en usprøjtet citron)
0,5 tsk. havsalt
Smør til stegning
Mascarponecreme:
250 g mascarpone
2 dl friske blåbær
4 spsk. ahornsirup
Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne helt stive.
Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud.
Pisk vaniljekorn og æggeblommer sammen med de øvrige ingredienser (på nær smør), og vend til sidst forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Steg små, tykke pandekager i smør på en pande. Der skulle gerne blive omkring 12 stk.
Rør mascarpone sammen med blåbær og ahornsirup.
Servér pandekagerne med mascarponecreme og evt. en smule ekstra ahornsirup og revet citronskal.