Den smørfyldte, lagdelte croissant og dens makker, pain au chocolat, har været et hit i årtier, men nu er der også kommet en ny konkurrent på banen til de franske klassikere. Nemlig mandelcroissanten.
Mandelcroissanten er at finde hos samtlige bagere og cafeer, og udgaven med sød marcipanremonce har indtaget manges hjerter (og maver).
Er du også vild med den ekstra søde udgave af den klassiske croissant, kan du nemt kreere den derhjemme. Vi har endda givet den et ekstra tvist med en sød appelsinsirup. Få vores nemme og lækre opskrift på mandelcroissanter herunder.
Antal: 4 stk.
I denne opskrift skal du bruge 4 færdigbagte croissanter. Du kan enten bage dem selv eller købe et par færdigbagte hos din lokale bager. Har du mod på at lave hjemmebagte croissanter, får du en god grundopskrift herunder.
1 dl vand
50 g sukker
1 spsk. appelsinskal af 1 usprøjtet appelsin
Ingredienser til mandelcreme:
100 g blødt smør
100 g flormelis
1 æg
100 g mandelmel
1 nip salt
mandelflager
flormelis til pynt
Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og kog, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt fintrevet appelsinskal, og afkøl.
Sådan laver du mandelcreme:
Pisk smør og flormelis luftigt med en elpisker. Tilsæt ægget, og pisk igen. Tilsæt mandelmel og salt, og pisk ved lav hastighed, indtil cremen har samlet sig.
TIP: Pisk evt. 1 spsk. Amaretto i mandelcremen.
Hvis du laver hjemmelavede croissanter, så følg trinene i grundopskriften og lad croissanterne køle af.
Skær croissanterne igennem på langs.
Dryp croissanterne indvendigt med appelsinsirup.
Smør mandelcreme på den nederste halvdel af alle 4 croissanter, men gem lidt creme.
Luk croissanterne igen, og smør det sidste mandelcreme oven på croissanterne.
Sæt croissanterne på en bageplade med bagepapir, og drys med mandelflager.
Bag dem i ovnen ved 180˚ i 20-30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Sigt lidt flormelis over croissanterne, og servér.