Hvis du nogensinde har smagt en pain au chocolat, som er en croissant med chokolade, ved du at den sprøde smørdej med mange lag passer perfekt med den søde chokolade.
En normal pain au chocolat bages med mørk chokolade indeni, men her får du klassikeren med et lidt andet tvist. Nemlig med hvid chokolade som topping på croissanten.
Lækkert fyld skal du selvfølgelig ikke snydes for, så de lækre croissanter skal også fyldes med blød pistaciemasse. Løber munden snart i vand? Så få opskriften på pistaciecroissanter med hvid chokolade lige herunder.
Antal: 6 stk.
1 portion croissantdej – få en god grundopskrift på croissantdej her.
180 g pistaciemasse
æg til pensling
1 spsk. usaltede pistacienødder uden skal
50 g hvid chokolade
1 tsk. frysetørrede hindbær
Følg punkterne i croissantopskriften, du finder på linket længere oppe, indtil punkt 5, hvor du har seks flade trekanter.
Læg ca. 30 g pistaciemasse ind i den brede ende af hver trekant, og rul forsigtigt hen mod spidsen.
Fastgør spidsen under croissanten. Sæt croissanterne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur eller koldere.
Tænd ovnen på 210˚.
Pensl forsigtigt med sammenpisket æg. S
æt croissanterne i ovnen, skru ned til 200˚, og bag i 10 minutter.
Vend evt. bagepladen, og bag 5-10 minutter mere, indtil croissanterne er sprøde og lysebrune.
Hak pistacienødderne.
Smelt hvid chokolade, og dryp det over de afkølede croissanter.
Drys med hakkede pistacienødder og lidt frysetørret hindbær.