4 personer
60 g mandler
60 g hasselnøddekerner
60 g valnøddekerner
60 g cashewnødder
4 æg
1 usprøjtet appelsin
250 g blødt smør + smør til formen
250 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. Vaniljesukker
1 knsp. Salt
1 tsk. Bagepulver
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Hak alle nødderne. Tænd ovnen på 160˚.
Del æggene i hvider og blommer, og pisk æggehviderne stive med en elpisker.
Skyl og riv appelsinskallen fint.
Pisk smør og sukker til en luftig masse i en skål med en elpisker, og tilsæt æggeblommer og saft og skal fra appelsinen. Pisk igen.
Bland mel, kanel, vanilje, salt og bagepulver i en skål, og vend ingredienserne i dejen.
Vend så forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i og til sidst hakkede nødder.
Smør formen, og hæld dejen i.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter.
Tjek med en lille, spids kniv, om tærten er færdigbagt. Den må godt være lidt blød i midten.
Afkøl let i formen på en bagerist, og servér med kvædekompot og cremefraiche.
4 kvæder
1 dl vand
½ usprøjtet citron
300 g sukker
Skyl kvæder, og skær dem i grove tern.
Kog kvædestykkerne med vand og citronsaft i en gryde ved lav varme i 30-40 minutter, til de begynder at koge ud.
Tilsæt sukker, og lad kompotten simre i yderligere 15 minutter.
Smag evt. kompotten til med mere citronsaft, så den får en god balance mellem sødme og syre, og afkøl.
2 dl cremefraiche 38 %
Servér den afkølede kage med kvædekompotten og cremefraiche.
TIP:
Også kvædekompotten kan sagtens laves en eller flere dage i forvejen. Opbevar den på køl i et skoldet sylteglas med låg.