Der findes nok nogle, som vil blive fælt skuffede, hvis man har reklameret med burgere, og disse lakseburgere kommer på bordet. Men der vil også være dem, der bliver omvendt.
4 personer
INGREDIENSER
FENNIKELCRUDITÉ
SYLTEDE RØDLØG
GRØN MAYOCREME
SÅDAN GØR DU:
Start med at lave de syltede rødløg, så de kan stå og trække, imens resten forberedes. Skær løgene i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kog æblecidereddiken op med sukker, peberkorn, laurbærblad, stjerneanis og salt. Rør, indtil sukkeret er opløst, og hæld derefter lagen over løgringene. Sæt dem til side.
Hak laksekødet i hånden eller på en maskine. Farsen skal være grov med tydelige stykker laks i, men dog så fin, at den kan formes til bøffer. Vend estragon, kapers, sennep, tabasco, salt og peber med laksekødet, og lad farsen hvile. Lav den grønne mayocreme ved blende krydderurterne med sennep og mayonnaise, til blandingen er ensartet og smukt grøn. Vandet fra krydderurterne vil gøre dressingen noget tyndere i konsistensen, men det gør ikke noget. Vend skyren i, og smag til med salt og peber. Snit fenniklerne til cruditéen meget fint - det er nemmest på et mandolinjern - og vend skiverne med eddike, salt og sukker. Lad det stå og trække 5-10 minutter. Eddike, salt og sukker får fenniklen til at falde let sammen, og det gør den lidt nemmere at arbejde med.
Form laksefarsen til 4 bøffer, ca. 21/2 cm tykke, og steg dem på en varm pande i lidt olie i 2 minutter på hver side, til de har en sprød, gyldenbrun overflade. Flæk bollerne, og varm dem i ovnen ved 200° i 2-3 minutter, til de akkurat er sprøde på overfladen og stadig bløde i midten. Smør den underste del af bollerne med mayocremen, læg lidt rucolasalat ovenpå, derefter fennikelcruditéen og så en laksebøf. Top med syltede rødløg, læg den øverste halvdel af bollen ovenpå, og server.
Velbekomme!